© Nieuwsoverijssel.nl / Vera Dusamos

Zwolle – Met temperaturen tegen de 30 graden Celcius trotseerden ruim 1200 deelnemers de uitgezette parcours voor de Thor Survivalrun in het Weezenlandenpark in Zwolle. Het meedoen aan deze survival is zeker niet voor watjes, en kon er met gedaan 3 soorten survivals meegedaan worden. 

De pittigste van de runs was de Survivalrun van 9 kilometer. Hiervoor heb je veel doorzettingsvermogen nodig, en ook zal er veel techniek bij komen kijken. De deelnemers aan deze run waren 12 jaar en ouder, en zij legden onderweg zo’n 40 hindernissen af. Je kon er voor kiezen om deze run individueel of als groep van minimaal 20 personen te lopen. Voor de fanatiekelingen vanaf 8 jaar was het mogelijk om een Survivalrun van 5 kilometer te lopen, tijdens de route van 5 kilometer kreeg je te maken met zo’n 22 hindernissen. Ook deze route kon in groepsverband gelopen worden, maar ouder en kind mochten ook meedoen. Als je denkt dat de 8-jarigen de jongsten waren, heb je het mis. Bij de ini-mini run mocht je namelijk al vanaf je 3e jaar meedoen. Deze ukkies lieten niet met zich sollen en kropen, klommen en gleden onder toezicht over het speciaal uitgestippelde parcours van 1 kilometer.

Wat opviel was het plezier van alle deelnemers terwijl zij naast alle hindernissen ook nog eens de hitte trotseerden. Zij genoten volop wanneer zij voor een hindernis een verkoelende duik moesten nemen. De organisatie heeft vanwege de hitte voor genoeg watertappunten gezorgd zodat er ook onderweg verkoeling mogelijk was. Mocht je volgend jaar mee willen doen, Thor heeft al laten weten dat er volgend jaar weer een Thorrun komt.