© Chantal Wachtmeester

Mander – Haaientanden in Twente? Ja, zeker! Ga zaterdag 23 maart mee met de wandeling ‘Prehistorie’ van Landschap Overijssel in het Dal van de Mosbeek. Tijdens de wandeling ontdek je de vroege geschiedenis van dit deel van Twente. Je ziet vuistbijlen, grafheuvels, een hunebed en haaientanden. De wandeling start om 14.00 uur vanaf Infocentrum IJs & Es in Mander en duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur.

In het Dal van de Mosbeek wonen al vele tienduizenden jaren mensen. Dat weten we dankzij interessante vondsten. Nog steeds zie je restanten van de prehistorie en de ijstijd. Naast grafheuvels vind je hier bijvoorbeeld het enige hunebed van Overijssel. Waar leefden de mensen destijds? Wat aten ze? Hoe woonden ze? De gids van Landschap Overijssel vertelt je tijdens de wandeling meer over de rijke geschiedenis van het gebied. Voor of na de wandeling kun je in het Infocentrum nog meer prehistorische vondsten bewonderen. Tip: trek stevige schoenen aan.

Praktische informatie
De wandeling ‘Prehistorie’ is zaterdag 23 maart en start om 14.00 uur bij Infocentrum IJs & Es, Bergweg 8 in Mander. De bijdrage voor deze wandeling is € 5,-, kinderen € 2,50. Graag ter plekke contant te voldoen. Donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis mee op vertoon van hun ledenpas. Vergeet je niet je pas mee te nemen?