Lucas van Velden won zaterdag zilver op het Open Twents Judokampioenschap, dat voor judoka's tot 17 jaar een van de twee meetmomenten van de Judo Bond Nederland was.

Enschede – Stichting Judosport Oost (SJO) was zaterdag en zondag aanwezig bij de eerste editie van het Open Twents Judokampioenschap in de Diekmanhal in Enschede. Met 1100 deelnemers uit zes landen behoort dit toernooi tot de grootste van Nederland. Op het meetmoment zaterdag won Lucas van Velden (-60 kg) zilver en haalde Rico Poppinghaus (-50 kg) brons.

SJO was tevens een van de drie organisatoren van het toernooi, dat voor deelnemers in de leeftijdscategorie tot 17 jaar gold als een van de twee meetmomenten van de Judo Bond Nederland. Judoka’s die in 2019 Nederland willen vertegenwoordigen op Europacups, moeten dan goed presteren. Rico Poppinghaus deed dat al op het eerste meetmoment, dat in november plaatsvond in Den Haag. Daar werd hij kampioen. Zaterdag streden tijdens het meetmoment ruim 400 judoka’s om een podiumplek. Zondag kwamen nog eens 700 deelnemers in actie, in de leeftijdsklassen -10, -12, -15 en 17+. Ook hier wisten de SJO-judoka’s prijzen te pakken.

Alle uitslagen zijn te vinden op: www.opentwentsjudokampioenschap.nl.