De Enschedese judoka Rico Poppinghaus in de partij om het brons tijdens de Cadet European Judo Cup in Italië. Rico sloot zijn debuut succesvol af met een mooie vijfde plek.

Enschede – De Enschedese judoka Rico Poppinghaus (-50 kg) schitterde zaterdag tijdens zijn debuut op de Cadet European Judo Cup in het Italiaanse Follonica. Het lid van Stichting Judosport Oost bleek uitstekend in vorm en liet zien goed mee te kunnen komen met de sterke buitenlandse tegenstanders. Uiteindelijk greep hij op dit vooraanstaande Europese circuit net naast het brons.

De dag begon vroeg voor Rico, al kwam hij pas de 26e partij in actie. Zijn eerste partij won hij overtuigend van Fichtenbauer uit Oostenrijk. Iets later in de derde ronde versloeg hij Manferlotti uit Italië met een schouderworp. In de kwartfinale gooide de Tukker de Italiaan Polmo met Sode tsuri komi goshi en wordt de partij met sankaku afgerond. Een plek in de halve finale was de welverdiende beloning.

Daar trof Rico de Rus Mamaev en liep hij ongelukkig tegen een punt. De score kon helaas niet meer worden teruggehaald, waardoor de strijd om het brons restte. De Fransman Pestelard, die eerder dit jaar in Harnes de finale won van Poppinghaus, bleek de tegenstander. Na een minuut werd Rico geworpen en kwam hij met een Waza Ari achter. Ondanks dat de Fransman tegen het einde van de partij nog twee straffen kreeg, ging hij er toch met de winst vandoor. Rico behaalde de vijfde plek; een knappe prestatie.