© AlascA

Zwolle – Op zondag 2 december geven singer-songwriter Jaimi Faulkner en indieband AlascA een concert in Hedon. Jaimi Faulkner staat bekend om zijn sublieme gitaarspel en warme soulstem, waarmee hij inmiddels een hechte band heeft opgebouwd met Nederland. AlascA is een van Nederlands meest verfijnde indiebands. Met aandacht van DWDD, de BBC en als support van niemand minder dan Sinéad O’Connor weet AlascA een steeds grotere fanschare aan zich te binden.

De Australische Jaimi Faulkner is een man van de wereld. De jonge singer-songwriter houdt van reizen en deelt de opgedane ervaringen graag met het publiek. Jaimi’s laatste plaat Back Road is zijn vierde Europese album, waarin hij terugkeert naar de rootsy rock-’n-roll en Americana uit zijn vroegere werk.

AlascA kan met recht worden gezien als een van Nederlands best bewaarde geheimen. De eerste twee albums van de indieband, het folky debuut Actors & Liars uit 2012, en het door Ennio Morricone geïnspireerde Prospero uit 2015 ontvingen unanieme lof in zowel binnen- als buitenland. Singles van beide albums kregen airplay op BBC2, BBC6 en Radio 2. De band was herhaaldelijk te gast bij De Wereld Draait Door en werd uitgelicht in de BNNVARA-documentaire Het Andere Geluid van Volendam. Daarnaast speelden ze vele clubshows in Nederland (van Tivoli, Vera en Melkweg tot aan de grote zaal van Paradiso) en deden ze meerdere tours in Duitsland, Italië én Engeland (van Deershed Festival tot aan het voorprogramma van Sinéad O’Connor in the Sage, Gateshead).

Jaimi Faulner & AlascA
Locatie: poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer: zondag 2 december
Open: 20.30 uur
Aanvang: 21.00 uur
Entree: € 14,50

De kaartverkoop voor dit optreden is gestart. Tickets zijn online te verkrijgen via www.hedon-zwolle.nl en bij Plato in Zwolle.