Ootmarsum – Gistermiddag opende wethouder Ben Blokhuis de Denekamperstraat in Ootmarsum. Een moment waar de bewoners naar uit hebben gekeken. Veel van hen waren dan ook aanwezig om de opening te vieren. Tegelijk onthulde de familie van Gerard Hulsink een buste van hem op het omgedoopte plein.

De werkzaamheden aan de Denekamperstraat en Molenstraat startten in maart en zijn volgens planning verlopen. “Het resultaat is prachtig”, vindt wethouder Ben Blokhuis, “en de straat is ook een stuk veiliger, dat is natuurlijk veel belangrijker. Zo is de snelheid verlaagd naar 30 km/u, is de uitstraling van een doorgaande weg veranderd in een woonstraat en is er een mooie brede stoep voor voetgangers gekomen. Ook hebben fietsers nu een duidelijke plek op de weg. Daarnaast is de kruising Molenstraat-Marktstraat aangepakt, waardoor oversteken een stuk veiliger is geworden. Niet alleen bovengronds, ook ondergronds is heel wat werk verricht. Er is een nieuw riool gekomen en de kabels en leidingen zijn waar nodig vervangen. We gaan ervan uit dat de straat weer jaren kan blijven liggen.”

Wegwerkzaamheden gaan altijd gepaard met wat ongemakken, maar daar hebben de buurtbewoners in Ootmarsum geduld en begrip voor getoond. “Ootmarsum heeft niet alleen begripvolle, maar ook hele gastvrije inwoners. Zij zorgden namelijk regelmatig voor kopjes koffie of een ijsje voor de werknemers”, aldus Blokhuis. “Ook een bedankje aan aannemer Wegenbouw Lansink en de onderaannemers is op zijn plaats, zij hebben goed werk geleverd.” De komende twee weken worden de laatste werkzaamheden gedaan aan de Molenstraat en dan kan ook deze weer open. Precies op tijd voor de Koale Kermis.

Gerard Hulsink
De reden dat de opening van de Denekamperstraat gisteren al is gevierd, heeft te maken met datum 15 oktober. Dit was namelijk de verjaardag van Gerard Hulsink, een man die veel voor Ootmarsum heeft betekend. “Zijn familie vroeg of het mogelijk was om de buste van Gerard te plaatsen, iets waar wij als college van Dinkelland graag aan mee werkten”, vertelt Blokhuis. Het eerbetoon is op het nieuwe Gerard Hulsinkplein geplaatst (parkeerplaats hoek Oostwal en Marktstraat), tegenover de voormalige woning van Hulsink.

Gerard Hulsink (1904 – 1968) heeft veel voor Ootmarsum betekend. Hij richtte verschillende bedrijven op, waaronder aannemersbedrijf Hulsink, gespecialiseerd in het leggen van leidingen. Met vernieuwde technieken en eigen uitvindingen was het bedrijf landelijk een grote speler op de markt. Ook had hij een eigen radiodistributienet, waardoor veel gezinnen uit Ootmarsum werden aangesloten op dit toen moderne communicatiemiddel. Daarnaast was Hulsink ook politiek actief. In de acht jaar dat hij wethouder is geweest, heeft hij er mede voor gezorgd dat het zwembad werd gerealiseerd en het oude stadhuis gerestaureerd en aan twee kanten werd uitgebreid.