D-Town Rap Riots zoekt Deventer raptalenten

D-Town Rap Riots zoekt Deventer raptalenten

DEVENTER – Aankomende maand kunnen jonge rappers uit Deventer en omstreken zich weer aanmelden voor de D-Town Rap Riots. Uit voorgaande edities zijn artiesten zoals Snelle, Purp Sagir en Paul Sinha gerold. Inmiddels hebben zij een plek veroverd binnen de Nederlandse hiphop scene.

D-Town Rap Riots is een samenwerking tussen Jongerenwerk Raster en poppodium het Burgerweeshuis. Met deze wedstrijd willen zij jongeren activeren om hun talenten te ontwikkelen, ze in contact brengen met elkaar én met artiesten die al een stap verder zijn. Tegenwoordig zijn veel jongeren bezig met rappen en produceren. In veel gevallen hebben zij zelf niet de middelen, kennis of het netwerk om zichzelf verder te ontwikkelen. Door D-Town Rap Riots wordt de mogelijkheid gecreëerd om voor het eerst op een podium te staan, feedback te krijgen van andere rappers en bestaat de kans om opgepikt te worden door een jurylid.

Prijzenpakket
Wie zich aanmeldt, zal op 1 of 2 mei tijdens een van de voorrondes op het podium staan. Tijdens deze voorrondes worden de talenten beoordeeld door een jury en stromen de beste door naar de finale op 25 mei in het Burgerweeshuis. De grote winnaar gaat naar huis met een prijzenpakket met onder andere een opname-microfoon. Naast de finalisten staat ook rapper Snelle op het podium. Ooit zijn carrière gestart bij de rapcompetitie en nu een aantal jaar later finalejurylid én special guest.

Podiumervaring niet nodig
Voor Rap Riots maakt het niet uit of je al jarenlange podiumervaring hebt of gister je allereerste track hebt gemaakt. Zolang je tussen de 14 en 22 jaar bent en uit de buurt van Deventer komt kan je je aanmelden. Aanmelden kan tot 22 april en doe je door een mail te sturen naar rapriots@burgerweeshuis.nl.

Voorrondes en finale
Voorronde 1: woensdag 1 mei / The Mall, Rivierenwijk / Gratis entree
Voorronde 2: sonderdag 2 mei / Walhalla, Centrum / Gratis entree
Finale ft. Snelle: zaterdag 25 mei / Burgerweeshuis / Deur: 19.30 / Start: 20.00 / Gratis entree

D-Town rap Riots wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer, Stichting Wesselings van Breemen, The Mall en Walhalla.

Meer informatie: www.burgerweeshuis.nl/talent/rapriots

Deel dit bericht!

Gerelateerde berichten