© Cosmos Sterrenwacht Lattrop

Lattrop – De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de natuur- en milieugroepen. Tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 27 oktober doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting. In het hele land worden evenementen georganiseerd in het donker.

Zoals elk jaar doet ook de Cosmos Sterrenwacht in Lattrop weer mee. De sterrenwacht is de donkerste sterrenwacht van Nederland. De planeet Mars staat die avond te schitteren aan de zuidelijke hemel en is dus prima te zien. In het observatorium staat een van de grootste telescopen van Nederland. Ook op het dakterras staan diverse grote kijkers opgesteld. Van dichtbij kan de planeet Mars en andere objecten in het heelal worden bekeken.

Maar er is meer te doen. Cosmos-medewerker Pieter Boom neemt bezoekers tijdens een live gepresenteerde multimediavoorstelling mee op reis door het zonnestelsel. Hij zal ook de effecten van lichtvervuiling in Nederland laten zien.

Dan gaan bezoekers naar het planetarium. Daar worden sterren, maan, planeten, de Melkweg en andere sterrenstelsels op de binnenkant van een grote koepel geprojecteerd. Het hele universum is hier te zien. De mooiste sterrenbeelden kunnen worden bewonderd, met de figuurtjes die daarbij horen. En heel misschien valt er nog wel een vallende ster. Een avond voor jong en oud bij de donkerste sterrenwacht van Nederland.

De sterrenwacht is geopend om 19.30 uur en het programma begint om 20.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Meer informatie op: www.cosmossterrenwacht.nl.