Nijverdal – Burgemeester Anneke Raven bezocht donderdag 6 december Eastbridge. Deze ICTonderneming is sinds een paar maanden gevestigd in een nieuw kantoorpand aan de Albert Einsteinstraat op bedrijvenpark ‘t Lochter.

De verhuizing van een plek in een bedrijfsverzamelgebouw op ’t Lochter naar een eigen pand op een zichtlocatie langs de Burgemeester Boersingel vormt een volgende stap in de ontwikkeling van de onderneming. De wereld van ICT, VoIP telefonie, selfservice, betaaloplossingen en Digital Signace is sterk in ontwikkeling. Het team ICT-medewerkers en softwareontwikkelaars van Eastbridge adviseert en ontwikkelt systemen op maat.

Groeikansen
De onderneming heeft de wind mee. Bij het begin van de bouw van het pand telde Eastbridge acht medewerkers maar inmiddels werken er twaalf mensen aan de Albert Einsteinstraat en staan er nog twee vacatures open. “Er is werkruimte voor nog zes extra mensen, maar goede ICT-ers zijn schaars,” vertelt eigenaar Rob Barentsen.

Burgemeester Raven feliciteerde Barentsen met zijn nieuwe kantoor en liet zich uitgebreid informeren over de activiteiten van Eastbridge. “De recente uitbreiding van het bedrijf is illustratief voor de ontwikkelingen op bedrijvenpark ’t Lochter,” constateerde mevrouw Raven. “Ondernemers zien weer kansen en durven te investeren. Als gemeente kunnen we ze daarin faciliteren dankzij de ruimte die we nog hebben op ’t Lochter. Dankzij de flexibele verkaveling die we bieden en de toekomstige verbreding van de N35 tot een twee keer twee autoweg kunnen ondernemers hier hun vleugels uitslaan.”