“Bromfietser” gemeten met 228 km/u op N348 bij Ommen

15
558
© Archief

Ommen – Zaterdagochtend werd tijdens een snelheidscontrole met de lasergun een 16 jarige jongen uit de gemeente Raalte van de weg gehaald. Hij werd namelijk gemeten thv Ommen met 228 km/u (=221 km/u na correctie).

In eerste instantie werd gedacht dat het een motorfiets betrof maar het bleek om een opgevoerde race-bromfiets te gaan met een speciaal injectie systeem. De 16 jarige bestuurder die mee doet aan brommerraces, verklaarde even een testritje te maken en dacht dat dat om 06:00 uur wel veilig kon.
De bromfiets die ook niet was voorzien van een kenteken, werd in beslag genomen en het rijbewijs werd ingevorderd. Een rechter zal de straf gaan bepalen.

15
Reageer op dit artikel

7 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
  Subscribe  
Abonneren op
E. de Jonge

Vroeger haalde de 50cc Kreidler het werelduur record 210 km/per uur stond speciaal op de tank weet ik me nog te herinneren iets in de buurt van tweede helft 60er jaren.

Teunis Naafs

Red je nooit niet dan word het flink honen met overmaat zuiger en poorten aanpassen tot een 74cc max. carters uiterst bewerken haal je nog niet 160km per uur alhoewel kun je wel het gevoel krijgen dat je zo hard gaat,maar ik zeg lulkoek

Teunis Naafs

Mag het frame wel flink aangepast worden, niet meer dan 134km per uur digitaal uit m’n minarelli mhr mk2 kunnen halen.knap werk!!jammer dat iemand zn hobby zo verneukt word door een testritje. Hersenloze streepjesrat heeft vroeger vast geen leuke jeugd gehad.

Sander

En toch, zijn er momenteel meer dan genoeg 50cc’s die wel het vermogen hebben om normale auto’s tot de 100km/u bij te houden.
Huidige 50cc record ligt op 233.3 (slechts een 10km/u verbeterd in 30 jaar tijd) Nu is er een nieuwe poging bezig om de 250km/u te gaan bereiken.
Ik heb zelf ook een Kreidler 50cc racer staan, roterende inlaat etc. Met lange gearing heb ik er ook 190km/u (gps) op gereden (en dit is dan techniek uit de jaren 70)

Bob

Mensen, mensen….. Kijk eens naar de datum die er bij staat…. 1 april en jullie zijn er allemaal ingetrapt

Sjon

Lauwe shit jij

anton

Haha, dat zei ook nog eens een jongen tegen mij. Ik was toen jong. Ik had een heel simpele nissan sunny. Die jongen had een totaal idioot opgevoerde brommer. Hij ging inderdaad rond de 120 top snelheid, maar autos eruittrekken bij een stoplicht, nee. We hebben het getest en het was alsof hij stil stond naast mijn oude nissan sunny. De enige reden dat je er autos uitrekt (en ik in mijn sunny ook dacht te winnen van 95% van de andere autos) is omdat er bijna niemand probeert om snel te zijn.

herman

wereldrecord ligt op 235 km/h voor 50 cc als ik het mij goed kan herinneren. 200 met 50 cc is niet ongewoon. racefietsen liggen rond de 23 pk.

Kees

Ik heb zelf een scooter staan die met gemak auto’s dr uit trekt bij de stoplichten en ook nog eens 135/140 km/uur haalt.
Dit is ook een 70 cc en kan nog veel harder met de zelfde cilinder.
160 is makkelijk te halen als je er een beetje verstand van heb

Henk

Mijn ballen dat jij uit 70cc 160km/h haalt. Onder de beste omstandigheden met de natuurwetenschappen erbij kom jij met 70cc op 130km/h

Roman

Als het meer dan 50cc is, is het wettelijk gezien geen brommer meer, maar een motor.

Liam

Mensen denken kan niet maar die ding kan wel zie ik mensen met reactie kan niet met 50 cc waar zie je 50 cc staan je heb ook 96cc bigbore en wollah die ding haalt dat als je goed kan tunen. Malossi mhr 7t cilinder haal je ook zonder problemen 160 kmh en dat is 70 cc

L1

Was dat op zaterdag 1 april?

Jan Maathuis

Fake news…..dit is schier onmogelijk met een 50 cc. Wereldkampioen Jan de Vries in Francorchamps heeft daar de absolute topgearing gemonteerd kon worden en geklokt werd op een top van 204 km/uur! Dit is het snelst ooit gereden met een 50 cc!
De brommerrijder heeft zeker een 250 cc cilinder…

Gert van Heck

Knap gedaan.
Kan je mijn brommer ook opvoeren ?
Ik kom niet verder dan 130.