Eline Legtenberg speelt Bernice Hesselink vrij aan de cirkel ©Marion Hoogervorst

Borne – De eerste wedstrijd in de nacompetitie van de handbal eredivisie dames tussen Foreholte en Borhave stond op zaterdagavond in Voorhout gepland.

De nacompetitie gespeeld door Borhave, DSVD, SEW en Foreholte heeft als inzet degradatie of klasse behoud. Na afronding van de nacompetitie zal voor de nummer laatst het degradatie lot bezegeld worden en de nummer een na laatst zal door middel van twee duels met de kampioen nacompetitie eerste divisie strijden om een plaats in de eredivisie. Op basis van de rangorde in de reguliere competitie begint Borhave met 4 bonuspunten, DSVG met 3, SEW met 2 en de nummer laatst Foreholte met 1 punt. Het belang van een goede start behoeft geen uitleg.

De eerste tien minuten van de wedstrijd verlopen gelijk opgaand, maar na 10 minuten maakt Foreholte effectief gebruik van een overtal situatie en slaat een gaatje. dat na nog een tijdstraf bij Borhave oploopt tot vier doelpunten (10-6) halverwege de eerste helft. Hierna ontspon zich een duel op het scherpst van de snede, stevig maar gelukkig nooit grensoverschrijdend. Borhave moest alle zeilen bijzetten om zich staande te houden, en dat lukte de Twentse dames voldoende, dit kon echter niet verhinderen dat Foreholte de pauze inging met een voorsprong, 17-15.