© Jos Tijhuis

Zwolle – Blues is nog steeds een populaire muzieksoort in Nederland. Op vele podia spelen wekelijks bands en jaarlijks worden er diverse bluesroutes en – festivals georganiseerd.

Blues muzikanten speelden vroeger vaak in wisselende samenstellingen bekende nummers die daardoor elke keer weer anders klonken. Bluesworld Collective keert terug naar deze traditie; geen band is hetzelfde, geen nummer wordt hetzelfde gespeeld, het is elke keer weer nieuw, fris en spannend voor zowel publiek als leden van het collectief zelf.

Bluesworld Collective bestaat uit 25 bluesmuzikanten die hun sporen hebben verdiend en graag met verschillende muzikanten het podium delen. In wisselende samenstellingen treden zij op waarbij een geselecteerde Bluesworld Collective Top 100 de basis vormt voor de setlijst. Niet oefenen vooraf en geen jamsessie. Gewoon goede muziek. Wat er gebeurt is steeds weer verrassend, daardoor is een show van Bluesworld Collective allerminst voorspelbaar te noemen. Zo ook donderdagavond, Jan Buis, Lars Mulder, Henk Buitink, Dennis Hemstra, Mark Eshuis, Donald van der Goes, Kees Dusink, Tom Veltien, Peter Venema en de enige dame in dit gezelschap Joni Fens beklommen in wisselende setting het podium van de kleine zaal van Hedon om een spetteren, ononderbroken show van drie uur te geven voor een razend enthousiast publiek.