Borne – Op vrijdag 20 april zijn de landelijke Koningsspelen. Ook de bijna tweeduizend leerlingen uit de groepen 1 tot en met 8 van de basisscholen uit Borne, Hertme en Zenderen en zo’n vijftien leerlingen van Sekundarschule Am Hassenbrock uit partnerstad Rheine doen mee.

De kinderen starten de dag om 8.30 uur op school met een Koningsontbijt. De leerlingen uit Rheine schuiven aan bij het ontbijt bij basisschool Het Prisma. Daarna vertrekken alle leerlingen naar sportcomplex ’t Wooldrik, waar voor elke groep een activiteit is georganiseerd. De dag staat in het teken van gezamenlijk met elkaar bewegen. Om 09.45 uur gaan de leerlingen in twee groepen van ieder ongeveer duizend kinderen (op de parkeerplaats Wooldrik en het hoofdveld van NEO) dansen op het Koningslied. Daarna starten rond 10.00 uur de overige activiteiten.

De kinderen uit de groepen 1 tot en met 6 gaan verschillende spelletjes doen waarbij plezier en samenwerken voorop staat. Groep 7 en 8 hebben een atletieksportdag. De kinderen uit de onderbouw zijn klaar om 12.00 uur. Voor de jeugd uit groep 5 tot en met 8 wordt de sportdag afgerond om 14.00 uur. Het programma is tot stand gekomen in samenwerking met het basisonderwijs, BVV Borne, BZSV de Blauwwitters, RKSV NEO, Kids City en de hulp van de buurtsportcoaches van Borne Sport (gemeente Borne). Leerlingen van Twickel College Hengelo en Spindel Borne helpen als begeleiding bij de onderdelen. Borne Werkt helpt met de op- en afbouw van het evenement. De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest voor alle kinderen in het basisonderwijs in Nederland en het Caribisch gebied. In 2013 zijn de Koningsspelen voor het eerst georganiseerd in het kader van de inhuldiging van onze nieuwe Koning.