Zwerfjongeren spelen theatervoorstelling OSSO

Zwerfjongeren spelen theatervoorstelling OSSO
Foto: Acteurs OSSO © Maan van Limburg

ZWOLLE – Op dinsdag 4 en woensdag 5 juni vinden de voorpremière en première van theatervoorstelling OSSO plaats in Papenstraattheater in Zwolle. OSSO is een beeldende theatervoorstelling waar de toeschouwer door middel van filmprojectie en spel het (over)leven op straat en in de nachtopvang ervaart.

De voorstelling wordt gespeeld door de (voormalige) dak- en thuisloze jongeren Ikbal Berber, Wouter Gardebroek, Akshay Harkisoen en Bastiaan de Mos. Regisseur is Elise Doll van Meraki Theaterproducties. Na afloop van de voorstelling zal er gelegenheid zijn om met de spelers en elkaar in gesprek te gaan.

OSSO (straattaal voor huis) is gebaseerd op waargebeurde ervaringen. Ervaringen die laten zien hoe je door pech, zoals een ongelukkige thuissituatie, pesten en/ of verkeerde vrienden, op straat kunt belanden. “OSSO confronteert je met de zwaarte van het straatleven, hoe het voelt om te moeten dealen met onveiligheid, eenzaamheid en de verleidingen en gevaren van drugs, alcohol en gokken. Maar OSSO laat je ook de momenten van onverwacht geluk zien. Momenten die maken dat dakloze jongeren kracht vinden om door te gaan,’’ aldus Elise Doll. OSSO zal vanaf juni op tour gaan langs verschillende scholen in Zwolle.

Meer informatie met betrekking tot de voorstelling is te vinden op www.meraki-theaterproducties.nl.

De kaartverkoop voor beide voorstellingen is per direct gestart via www.zwolsetheaters.nl.

Deel dit bericht!

Gerelateerde berichten