22 april 2019

West Side Story: ‘s werelds meest geliefde musical eind april te zien in Twente 

West Side Story: ‘s werelds meest geliefde musical eind april te zien in Twente 

HENGELO – Deze ‘must see’ Broadway klassieker wordt op initiatief van internationale culturele studenten geproduceerd en opgevoerd.

Musicalliefhebbers zullen het beamen: West Side Story wordt beschouwd als de beste musical ooit geschreven. De verhaallijn is gebaseerd op Shakespeare’s Romeo en Juliet, een van de grootste liefdesverhalen aller tijden. Stichting InSPE (International Student Productions Enschede) nam het initiatief de Broadway klassieker naar Twente te halen en ook volledig te produceren en uit te voeren. Ca. 70 talentvolle culturele studenten hebben een jaar lang hard gewerkt om de musical op 28, 29 en 30 april in Schouwburg Hengelo op de bühne te brengen. 

Musical met actuele thema’s
Het romantische verhaal van Romeo en Julia wordt in West Side Story  verplaatst naar New York City van de jaren 50 waarin strijdende straatbendes, de Jets en de Sharks, het straatbeeld domineren. Tony, voormalig lid van de Jets, en Maria, zus van de leider van de Sharks, worden verliefd op elkaar. Het gaat vreselijk mis als de bendes achter deze verboden liefde komen. Het verhaal met thema’s als racisme, immigratie en wapenbezit is nu nog net zo aangrijpend en actueel als tijdens de Broadway première, ruim zestig jaar geleden. West Side Storyzit vol onvergetelijke songs als ‘Maria’, ‘Tonight’, ‘I Feel Pretty’ en ‘Somewhere’. Leonard Bernstein componeerde de muziek en Stephen Sondheim schreef de liedteksten. Om het klassieke karakter te behouden wordt de musical in het Engels opgevoerd.  

Talentvolle studenten en culturele professionals zorgen samen voor maximale beleving
De productie van de musical is tot stand gekomen door samenwerking met een professionele regisseur, dirigent en choreograaf. Daarnaast zijn diverse culturele en artistieke (onderwijs)instellingen nauw betrokken, zoals Universiteit Twente en het conservatorium. De organisatie en uitvoering is volledig in handen van de 70 studenten van verschillende culturele opleidingen die hun talent en passie voor acteren, dans, muziek en zang in deze productie samen laten komen. Door hun enthousiasme en bevlogenheid zorgen zij voor een maximale beleving van het meeslepende verhaal van de West Side Story. Alle organisatorische en financiële taken rondom de musical worden verzorgd door vijf studenten die het bestuur vormen van InSPE. De voorbereidingen hebben ca. een jaar in beslag genomen. De repetities vonden plaats in de weekenden, zodat de studenten doordeweeks hun studie kunnen volgen.  

Groot podium voor grootse musical op 28, 29 en 30 april  
Om de West Side Story goed tot z’n recht te laten komen is gekozen voor het grote en veelzijdige podium van de Rabozaal in Schouwburg Hengelo. Via www.schouwburghengelo.nl zijn kaarten te koop voor de voorstellingen op zondagmiddag 28 april (15.30 uur) en maandag- en dinsdagvond 29 en 30 april (20.00 uur). Kaarten kosten €22,50. Studenten in bezit van een Union Card krijgen €7,50 korting met de code UNIONCARDWSS.  

Stichting InSPE (International Student Productions Enschede) is in 2018 opgericht en heeft als doel studenten in Twente te verbinden door samen te werken in één grote culturele productie. Eerder voerden zij succesvol de musical Jesus Christ Superstar op. Meer op www.stichtinginspe.nl  

Gerelateerde berichten