Weersverwachting zondag 14 april 2019

Weersverwachting zondag 14 april 2019
Foto: NieuwsOverijssel.nl / Garik Khechatoorian

OVERIJSSEL – Veel zon in de ochtend maar wel koud. Overijssel begint met een temperatuur rond het vriespunt. Vanmiddag krijgt de zon gezelschap van steeds meer stapelwolken. Het blijft droog bij maximaal 10 graden.

Aan de grond vroor het zaterdagmorgen flink op de KNMI-meetpunten Heino en luchthaven Twente. Heino registreerde op klomphoogte een minimum van -5,2 °C en Twente -7,6 °C. In de loop van de dag werd op neushoogte ongeveer +7 °C gehaald. Koud voor medio april.

Winterse buien trokken gistermiddag vanuit Duitsland de provincie binnen. Hagel en natte sneeuw werden diverse malen waargenomen en op veel plaatsen bleef het niet bij één buitje. Ondanks indrukwekkende grijze en witte sluiers die onder sommige buien hingen – valstrepen genaamd – waren de neerslaghoeveelheden klein. Een deel bereikte de grond niet door verdamping onderweg naar beneden. Tijdens buien zakte het kwik naar waarden tussen +1 en +5 °C.

Ook vandaag ontwikkelen zich stapelwolken, maar die groeien niet uit tot buien. De matige bries drukt wederom de gevoelstemperatuur. Windkracht 3 tot 4 uit het noordoosten.

De wind verlaat vanaf morgen de noordoosthoek eindelijk en draait naar oost tot zuidoost. Dan wordt geleidelijk zachtere lucht aangevoerd. Stapsgewijs gaan we komende week op naar een temperatuur rond 20 graden in het paasweekeinde. De terugkeer van de lente!

Deel dit bericht!

Gerelateerde berichten