Weersverwachting zaterdag 20 april 2019

Weersverwachting zaterdag 20 april 2019
Foto: Gooitzen de Jong - Judith (1970) © NieuwsOverijssel.nl / Jos Tijhuis

OVERIJSSEL – De temperatuur loopt vanochtend rap op. Het wordt zeer warm voor de tijd van het jaar. Van vroeg tot laat staat de zon in een strakblauwe lucht. Er is geen wolkje te bekennen.

Vrijdag werden op meerdere plaatsen in Overijssel temperaturen gehaald die ronduit zomers waren. Een weeramateur in Rijssen had ‘s middags 25,7 °C op de thermometer en in Hengelo-Slangenbeek werd 26,2 °C gemeten. De officiële KNMI-stations Heino en Twente registreerden tussen 23 en 24 graden. Dat zijn buitengewoon hoge waarden.

Vandaag kunnen we ook zulk warm weer verwachten. De wind koelt minder dan in de afgelopen dagen: een matig briesje, kracht 3, uit het oosten.

De lucht is droog. Vooral in de middag is de verdamping groot. Mensen met een vijver in de tuin kunnen het waterpeil haast zien zakken.

Komende avond en nacht staat de volle maan aan een heldere hemel te pronken. Eerste Paasdag is er volop zon. Het wordt waarschijnlijk een fractie minder warm door een wind die iets naar noordoost draait. Maar het is nog steeds heerlijk weer.

Deel dit bericht!

Gerelateerde berichten