Weersverwachting zaterdag 13 april 2019

Weersverwachting zaterdag 13 april 2019
Foto: NieuwsOverijssel.nl / Garik Khechatoorian

OVERIJSSEL – Kans op lichte vorst in de ochtend. Wolken en soms wat zon wisselen elkaar af vandaag. Vanmiddag kunnen buien ontstaan, waaruit misschien hagel of natte sneeuw valt. Met een maximumtemperatuur van 7 graden is het te koud voor deze tijd van het jaar.

Door een wolkendek boven de provincie gisternacht en -ochtend kwam het niet tot vorst. Ook nu is de kwestie ‘wel of geen vorst’ afhankelijk van de aanwezigheid van wolken. Tijdens opklaringen zal door uitstraling de temperatuur onder nul raken. En vanochtend is er kans op opklaringen.

Overdag helpt de matige noordoostenwind de gevoelstemperatuur niet omhoog, integendeel. Uit de wind blijven is het devies. De zon zorgt door alle wolkenvelden voor weinig opwarming.

Gistermiddag werd in Almelo en Enschede gemeld dat er enkele natte-sneeuwvlokjes naar beneden dwarrelden. Ook vanmiddag krijgen we te maken met winterse buien die behalve regen mogelijk ook hagel of natte sneeuw brengen. Eventuele winterse neerslag blijft niet lang liggen. Buien zijn een lokaal fenomeen, waardoor het op sommige plaatsen gewoon droog blijft.

De zondag heeft een mix van wolken en meer zon dan vandaag. Neerslag wordt niet verwacht en het is iets minder koud: circa 10 graden.

Deel dit bericht!

Gerelateerde berichten