Weersverwachting zaterdag 11 mei 2019

Weersverwachting zaterdag 11 mei 2019
Foto: NieuwsOverijssel.nl / Yvonne van der Kamp

OVERIJSSEL – Na een koude nacht ziet de Kop van Overijssel al vlot veel zon. De bewolking die daar eerst nog aanwezig is, verdwijnt vanochtend grotendeels. Ook in Salland en Twente afnemende bewolking, maar dat gebeurt iets later.

Vanmiddag is het overal in Overijssel mooi weer, ondanks de vrij lage temperatuur rond 14 graden. Maar in de zon en uit de wind is het goed uit te houden.

De noorden- tot noordoostenwind is matig, kracht 3 tot 4. Zo’n bries zorgt voor draaiende windmolens tijdens de Nationale Molendagen die dit weekend worden gehouden.

Twente houdt vandaag een kleine kans op wat kortdurend gespetter uit een stapelwolk met buienambities. In de rest van de provincie is die kans vrijwel nul.

De wind is naar noordelijke richtingen gedraaid, door een hogedrukgebied dat zich boven Engeland bevindt. De aangevoerde lucht wordt droger, vandaar de verwachte afname van de bewolking. Deze lucht is van polaire oorsprong en dus ook fris. Dat blijft tot en met dinsdag zo. Daarna zit de belofte van een naar oost ruimende wind in de weerkaarten en dat zal een temperatuurstijging bewerkstelligen. Donderdag kan 16 graden bereikt worden.

Deel dit bericht!

Gerelateerde berichten