Weersverwachting woensdag 15 mei 2019

Weersverwachting woensdag 15 mei 2019
Foto: NieuwsOverijssel.nl / Garik Khechatoorian

OVERIJSSEL – Mooi, droog lenteweer met veel zon. In de loop van de ochtend vorming van stapelwolkjes. De middagtemperatuur wordt 17 graden en plaatselijk iets hoger. De wind trekt vanmiddag een beetje aan en kan daarbij vlagerig worden, windkracht 3 tot 4.

De oosten- tot noordoostenwind voert droge lucht aan. Dit levert bijzonder goede zichtwaarden op van tientallen kilometers. In de afgelopen dagen was dit ook al het geval. Vanaf een hoog punt in Almelo waren de stoompluimen boven de koeltorens van de kerncentrale bij het Duitse Lingen gemakkelijk te zien. Hemelsbreed is die afstand zo’n 50 kilometer.

Behalve stapelwolken in de middag, zijn er de hele dag sluierwolken en vliegtuigstrepen te zien in de lucht. Ze doen niets af aan het lenteachtige weerbeeld. De zon schijnt door de sluierbewolking heen. Heerlijk weer, ook dankzij de iets hogere temperatuur.

Komende nacht is het helder en koelt het sterk af. In Salland en Twente is lichte vorst aan de grond mogelijk, net als in voorgaande nachten.

Donderdag is er meer bewolking met later op de dag kans op een buitje. De temperatuur doet een stapje terug.

Deel dit bericht!

Gerelateerde berichten