Weersverwachting vrijdag 17 mei 2019

Weersverwachting vrijdag 17 mei 2019
Foto: NieuwsOverijssel.nl / Garik Khechatoorian

OVERIJSSEL – Veel wolken en weinig zon. Er is een kleine kans op een klein buitje. Bij een zwakke tot matige wind uit richtingen rond oost loopt de temperatuur vanmiddag op naar ongeveer 17 graden.

Er trekt vanuit Duitsland een storing over. Deze brengt een flinke portie bewolking mee, waar misschien wat lichte regen of motregen uit valt. De zon heeft overdag weinig kans om door het wolkenpakket heen te breken.

Gister viel de temperatuur in Overijssel niet tegen: het kwik steeg naar 15 tot 17 graden. ‘s Morgens verschenen er zelfs grote gaten in de bewolking, zodat stukken blauwe lucht te zien waren en de zon er tijdelijk bij kwam.

Vandaag lijkt zo’n zonnig intermezzo een stuk onwaarschijnlijker. Twente heeft vanavond nog de meeste kans op een zonnetje. Voor het zover is, is er kans op een licht buitje. Kenmerkend voor buien is dat ze plaatselijk optreden, dus op veel plaatsen valt geen druppel.

In de nacht naar zaterdag zijn mistbanken mogelijk en wordt het ongeveer 9 graden. Overdag is het een stuk warmer: 21 graden als middagtemperatuur zit er wel in. Zaterdagmiddag is er kans op een enkele bui.

Deel dit bericht!

Gerelateerde berichten