Weersverwachting vrijdag 10 mei 2019

Weersverwachting vrijdag 10 mei 2019
Foto: NieuwsOverijssel.nl / Yvonne van der Kamp

OVERIJSSEL – Vanochtend trekt een regengebied via Twente de provincie uit. Wolken hebben de overhand in grote delen van Overijssel. Het wordt op de meeste plaatsen droog bij een frisse 13 graden. De wind is zwak tot matig uit west tot noordwest.

Het weer werd bepaald door een lagedrukgebied genaamd Yukon, dat nu via de Noordzee naar Zuid-Noorwegen verdwijnt. Het sleept fronten met zich mee, die gisteren en eergisteren buien brachten bij ons. Een weeramateur in Haaksbergen kreeg donderdag een etmaalhoeveelheid van 12 millimeter in de regenmeter en in Boskamp werd ruim 17 millimeter water afgelezen. Maar op andere plaatsen in Overijssel viel veel minder.

Met het verdwijnen van Yukon stijgt de luchtdruk. Dat levert echter niet meteen fantastisch lenteweer op.

Regen wordt in de loop van de dag niet meer verwacht in de provincie. Er zijn vanmiddag veel stapelwolken. Met een beetje geluk worden die later in de middag in de Kop van Overijssel grotendeels opgeruimd. Als dat lukt, staan daar brede opklaringen op het avondprogramma.

Komende nacht wordt het ongeveer 3 graden. Dat is koud, maar het blijft overwegend droog. Zaterdag overdag is het ook (te) fris: rond 12 graden. Er is veel bewolking. Dat geldt ook voor de zondag, maar dan is er ’s middags meer zon.

Deel dit bericht!

Gerelateerde berichten