Weersverwachting maandag 22 april 2019

Weersverwachting maandag 22 april 2019
Foto: NieuwsOverijssel.nl / Nathalie den Besten

OVERIJSSEL – Zonnig, warm en droog. Een middagtemperatuur rond 25 graden. De wind is matig uit het oosten tot zuidoosten.

Deze paasmaandag is bijna een kopie van de paaszondag. Er zijn kleine verschillen. De wind is vanmiddag sterker en vlageriger: windkracht 3 tot 4. En er kunnen dunne sluierwolken hoog in de lucht verschijnen en ook condensstrepen van vliegtuigen. Het zuiden van Overijssel heeft de meeste kans daarop.

De stralende zon heeft geen hinder van de sluierbewolking. Het is heerlijk weer. Het kwik loopt door een kleine winddraaiing richting zuidoost nog iets hoger op dan gister.

Vannacht koelt het af, maar niet zo sterk als vorige nacht, toen het aan de grond tot lichte vorst kwam. Komende nacht gebeurt dat niet.

Morgen is er meer wind bij een beetje lagere middagtemperatuur. Maar nog steeds veel zon. Woensdag is er meer bewolking en in de nacht naar donderdag kans op buien.

Gisteravond verschenen boven het oosten van Twente grijze wolkensluiers. Het betrof echter geen wolken, maar rook van Duitse paasvuren. De rook bevond zich op enige hoogte en trok ’s avonds langzaam over Twente richting het westen. Misschien gebeurt dat vanavond weer.

Deel dit bericht!

Gerelateerde berichten