Weersverwachting maandag 13 mei 2019

Weersverwachting maandag 13 mei 2019
Foto: NieuwsOverijssel.nl / Garik Khechatoorian

OVERIJSSEL – Na een heldere nacht is het koud vanochtend. In het buitengebied is er plaatselijk grondmist, die verdwijnt nadat de zon boven de horizon is verschenen. Er volgt een vrijwel wolkeloze maandag met uitbundige zonneschijn.

De grondmist die vanmorgen lokaal voorkomt, wordt ook wel ‘koeienpotenmist’ genoemd. Dit omdat de koeien alleen met hun poten in deze mist staan, die vlak boven de weilanden hangt.

Stapelwolken zoals er gisteren vele waren, ontbreken vandaag grotendeels. Misschien ontstaat er vanmiddag voor de sier een enkel onschuldig wolkje. En er verschijnen in de blauwe lucht wellicht een paar veldjes dunne sluierbewolking, waar de zon geen moeite mee heeft.

Dankzij een krachtig hogedrukgebied genaamd Neyvi hebben we dit zonnige weer. Maar doordat Neyvi met het centrum voor de Hollandse kust ligt, blijft de wind nog in de noordhoek zitten. De lucht wordt zodoende aangevoerd vanaf de Noordzee, die nog niet opgewarmd is.

Desondanks krijgen we er vandaag een graadje bij: ongeveer 15 graden wordt het vanmiddag. In de felle zonneschijn is de UV-index al 6, wat betekent dat een zon-gevoelige huid binnen 15 minuten kan verbranden.

De wind is matig uit noordelijke richtingen, kracht 3. In de middag zo nou en dan iets sterker en een beetje vlagerig.

Komende nacht is het kraakhelder. Het koelt af en het kwik gaat in Twente op neushoogte richting het vriespunt. Op klomphoogte zakt het er plaatselijk onder.

Dinsdag is er weer veel zon, maar dan in combinatie met wolken. ’s Middags op de thermometer een graadje erbij in vergelijking met vandaag.

Deel dit bericht!

Gerelateerde berichten