Weersverwachting donderdag 9 mei 2019

Weersverwachting donderdag 9 mei 2019
Foto: NieuwsOverijssel.nl / Yvonne van der Kamp

OVERIJSSEL – Vanochtend is het meest droog. Zon en stapelwolken zijn in wisselende verhoudingen aanwezig boven de provincie. Vanmiddag kunnen sommige stapelwolken uitgroeien tot het buienstadium. Daarbij is ook onweer mogelijk.

Gisteren viel in Overijssel minder regen dan aanvankelijk verwacht. Het KNMI-meetpunt Heino was met ruim 4 millimeter koploper. De luchthaven Twente tapte nog geen 2 millimeter af. Ook de Overijsselse amateurweerstations kwamen nauwelijks boven de 4 millimeter en veruit de meeste bleven er ruim onder.

Vandaag is er van de middag tot in de avond kans op buien. Twente lijkt de grootste kanshebber op een avondbui. De maximumtemperatuur is 15 graden, zachter dan we gewend zijn, maar die waarde wordt alleen gehaald op plaatsen waar de zon goed doorkomt. De wind is zuidelijk tot westelijk en meest matig, kracht 3.

Vrijdag begint met veel bewolking, waaruit soms nog een buitje valt. Aan het eind van de middag verschijnen opklaringen. Een iets lagere temperatuur dan vandaag.

Deel dit bericht!

Gerelateerde berichten