Weersverwachting donderdag 18 april 2019

Weersverwachting donderdag 18 april 2019
Foto: Hedwig Zweerus-Weber - Tulpmotief (1973) © NieuwsOverijssel.nl / Jos Tijhuis

OVERIJSSEL – De wolken in de vroege ochtend verdwijnen spoedig. Plukjes sluierbewolking blijven hier en daar achter, hoog in de blauwe lucht. Het wordt een zonnige donderdag.

Gisteren is 19 graden net niet gehaald op de officiële KNMI-thermometers in Overijssel, maar vandaag zal dat wel lukken. In de overvloedige zonneschijn gaan we op naar een temperatuur van 20 graden. En op een beschutte plek nog iets warmer.

Ook de wind is enthousiast over het warme weer en blaast vrolijk een partijtje mee. Vanmiddag toenemend naar kracht 4 uit oost tot zuidoost. Voor een ideale voorjaarsdag is dat misschien een tikje te veel wind, maar laten we afspreken dat we daar niet over gaan zeuren. Zeilers en windsurfers zullen in elk geval blij zijn met zo’n bruikbare bries.

In de middag verschijnen plaatselijk enkele wolkjes. Dat is geen reden voor ongerustheid, want het betreft mooi-weer-stapelwolkjes. Ze lossen vanavond op en dan volgt een overwegend heldere nacht. De temperatuur daalt naar een graad of 8.

Goede Vrijdag en het paasweekeind zijn zonovergoten en nog iets warmer.

Deel dit bericht!

Gerelateerde berichten