Weersverwachting donderdag 16 mei 2019

Weersverwachting donderdag 16 mei 2019
Foto: NieuwsOverijssel.nl / Garik Khechatoorian

OVERIJSSEL – Wolkenvelden vanuit Duitsland schuiven de provincie binnen. In de Kop van Overijssel prikt de zon er nog het gemakkelijkst doorheen, maar dat wordt ook daar steeds moeilijker. Wanneer de bewolking dik genoeg is geworden, kan er wat lichte regen of motregen uit vallen.

Veel zal het niet zijn, want de regenwolken trekken over lucht heen die nog droog is. Daardoor verdampen regendruppeltjes onderweg naar beneden alweer. Vanavond en vannacht bereiken ze de grond waarschijnlijk wel. Dan kan het plaatselijk in Overijssel nat worden door (lichte) regen.

Het weer vormt door de wolkenvelden en kans op regen een groot contrast met de eerste helft van de week, toen het zonovergoten en kurkdroog was. Vandaag en morgen speelt bewolking de hoofdrol. De wind uit het noordoosten is matig, windkracht 3 tot 4.

De maximumtemperatuur blijft vandaag met een graad of 16 iets achter, maar het goede nieuws is dat het kwik vanaf morgen revanche neemt met een flinke stijging. In het weekend wordt 20 graden gehaald, weliswaar met kans op buien. Nachtvorst behoort tot het verleden.

Deel dit bericht!

Gerelateerde berichten