Weersverwachting dinsdag 14 mei 2019

Weersverwachting dinsdag 14 mei 2019
Foto: NieuwsOverijssel.nl / Garik Khechatoorian

OVERIJSSEL – Prachtig zonnig weer. Wolkensluiers hinderen de zon vanochtend mogelijk even, maar die verdwijnen, om plaats te maken voor enkele stapelwolkjes. Ze zorgen voor een beetje afwisseling aan de blauwe hemel. De middagtemperatuur is ongeveer 16 graden, maar in de luwte voelt het warmer aan.

Gisterochtend was het koud. In Twente en Salland kwam het tot vorst aan de grond. Om 6 uur werd op luchthaven Twente op 10 cm hoogte -6,4 °C gemeten en KNMI-weerstation Heino had een minimum van -5,0 °C. Op Twente vroor het ‘s morgens rond zonsopkomst tevens op neushoogte -1,6 °C.

Ook vanochtend kan het onder een heldere hemel in Twente en Salland plaatselijk tot grondvorst komen. Op neushoogte niet omdat er een tikje meer wind wordt verwacht, die voor enige menging van de lucht zorgt. De wind is noordoost, toenemend naar matig, kracht 3, vanmiddag.

Overijssel lag maandag in een zonnebad, waarbij de luchtdruk zeer hoog was. Een druk van ruim 1040 hectopascal werd in de ochtend gemeten, een waarde die niet vaak voorkomt. De wijzer van de barometer wees ongewoon ver naar rechts en stond op ‘bestendig’ of ‘mooi weer’.

Intussen is de luchtdruk licht aan het zakken, maar dit luidt vandaag en morgen geen weersverslechtering in. Er is veel zon en morgen doet het kwik er in de middag nog een graadje bij.

Deel dit bericht!

Gerelateerde berichten