Vrachtwagenverbod Grotestraat Hellendoorn

Vrachtwagenverbod Grotestraat Hellendoorn
Foto: Pixabay.com

HELLENDOORN – Om de verkeersveiligheid op de vernieuwde Grotestraat te verbeteren wil het college van burgemeester en wethouders een vrachtwagenverbod instellen tussen de Meijboomstraat en de Maximastraat. Laden en lossen is toegestaan tussen 7:00 en 13:00 uur en dat alleen voor vrachtwagens korter dan 12 meter.

Sinds december 2018 is de Grotestraat weer geopend voor verkeer. De reacties op de nieuwe inrichting zijn overwegend positief, maar de veiligheid kan nog beter. Het gedeelte tussen het Keizerserf en de Maximastraat is ingericht als erf. Toch maken doorgaande vrachtwagens nog veelvuldig gebruik van de Grotestraat; deels doordat ze rijden op hun navigatie en deels door gewoonte.

Omdat deze vrachtwagens te groot zijn in verhouding tot de inrichting van de weg,
stellen burgemeester en wethouders voor om een vrachtwagenverbod in te stellen voor het traject op de Grotestraat tussen de Meijboomstraat en de Maximastraat. Om de winkels wel te kunnen bevoorraden wordt het inrijden door vrachtwagens kleiner dan 12 meter tussen 7:00 en 13:00 uur voor laden en lossen toegestaan.

Bij De Budde en bij het politiebureau worden vooraankondigingsborden geplaatst, zodat het doorgaande vrachtverkeer er daar voor kiest af te slaan en via de Smidsweg en de Constantijnstraat om het centrumerf heen te rijden.

Deel dit bericht!

Gerelateerde berichten