Schoolkinderen herdenken de bevrijding van Oldenzaal

Schoolkinderen herdenken de bevrijding van Oldenzaal
Foto: Ter Illustratie

OLDENZAAL – Op 2 april is het 74 jaar geleden dat Oldenzaal is bevrijd van de Duitse bezetter. Om dit moment te herdenken wordt er jaarlijks een bijeenkomst georganiseerd op de begraafplaats aan de Hengelosestraat. Dit jaar verzorgen leerlingen van Basisschool De Bongerd de herdenking die begint om 10.00 uur en ongeveer een uur duurt.

Iedereen is van harte welkom om bij de herdenking aanwezig te zijn; belangstellenden, ouders en grootouders van de leerlingen, leerlingen van andere Oldenzaalse basisscholen. Zo geven we samen het waardevolle besef van leven in vrijheid mee aan de toekomstige generatie.

Programma
Na het hijsen van de bevrijdingsvlag spreekt burgemeester Patrick Welman een aantal woorden tot de aanwezigen. Daarna volgt een rondgang langs de graven van gevallenen die actief betrokken zijn geweest bij de bevrijding van onze stad. Ook worden er op de graven van Engelse en Canadese oorlogshelden bloemen gelegd. De kinderen van basisschool De Bongerd zullen – na een moment van stilte – een aantal gedichten voorlezen. De ceremonie wordt afgesloten met het zingen van het Wilhelmus.

Deel dit bericht!

Gerelateerde berichten