22 april 2019

Reactie GroenLinks Nijverdal-Hellendoorn op overlijden Dennis op den Dries

Reactie GroenLinks Nijverdal-Hellendoorn op overlijden Dennis op den Dries

NIJVERDAL – Met grote verslagenheid hebben college, raad en medewerkers van de gemeente Hellendoorn vandaag kennisgenomen van het overlijden van wethouder Dennis op den Dries. Hieronder de reactie van GroenLinks op het overlijden van hun wethouder.

‘Vanmorgen bereikte ons het vreselijke nieuws dat Dennis op den Dries is overleden. Hij was namens GroenLinks wethouder van de gemeente Hellendoorn vanaf 2018. Daarvoor was hij 4 jaar raadslid en 4 jaar commissielid voor GroenLinks.

Met Dennis verliezen wij een enthousiast, bevlogen, sociaal, energiek, standvastig, eigenwijze rakker, die met deze eigenschappen GroenLinks steviger op de kaart heeft gezet. Samen met Wouter Felix heeft hij in 2009 het initiatief genomen om als GroenLinks zelfstandig, op eigen kracht verder te gaan als partij om in 2010 als GroenLinks voor het eerste zelfstandig mee te doen met de gemeenteraadsverkiezingen.

Met zijn karakteristieke manier van politiek voeren verdiende hij veel lof en haalde hij als oppositie belangrijke punten van GroenLinks binnen, zoals de energievisie. Constructief en op de inhoud, dat was zijn manier.

Drie jaar geleden werd bij Dennis acute leukemie vastgesteld, waarna de goede periode werden afgewisseld met intensieve behandelingen. Dennis bleef deze hele periode gewoon Dennis, als hij maar een beetje kon gaf hij zich voor 100%. Aan zijn inzet lag het niet, maar zoals Dennis zelf deze tijd altijd aangaf, “Strijden? Er is niets om te strijden, je moet gewoon geluk hebben..” dat was Dennis.’

GroenLinks Hellendoorn

Gerelateerde berichten