PH1 met speels gemak langs ASV’57 1 

PH1 met speels gemak langs ASV’57 1 
Foto: Stefan van Vlijmen

ALMELO – Na een valse start speelde het ASV’57 1 in de eerste helft helemaal zoek en stond er bij de eerste drinkpauze al een 4-1 voorsprong op het scorebord. Die drinkpauzes waren overigens niet overbodig, want er was een subtropische temperatuur die zich over het hoofdveld (en ook andere velden) van sportpark de Veenelanden voltrok. ASV’57 had geen antwoord op het positiespel en het bespelen van de ruimtes door PH en was blij dat het rust was. Na de rust schakelde PH nog weer een tandje terug en liep het desondanks uit naar een grote overwinning. PH 1 – ASV’57 1: 9-3.

PH begon goed aan de wedstrijd maar na 5 minuten was het ASV dat de voorsprong nam. Nick Visser strafte geklungel in de verdediging van de thuisploeg koeltjes af. Kort daarna was het wederom Nick Visser die door de verdediging van PH snelde, maar zijn schot belandde via de binnenkant van de paal terug in de handen van keeper Kroezen. PH was wakker geschut en schakelde bij en er werd wederom flink gescoord. Door de vele doelpunten is de verslaggever het overzicht van wie waar en wanneer scoorde helemaal kwijt, het schijnt zo te zijn gegaan: de 1-1 kwam van de voet van Maxim van Straaten die uithaalde na een klutssituatie, de 2-1 was een binnengewerkte rebound door Sam Hesselink na een schot van Jeroen Schwarte, de 3-1 werd opgezet vanuit het middenveld en voorgegeven door Koen waarna Maxim binnenwerkte, de 4-1 was een steekbal van Jeroen op Mart die via de keeper de bal bij Maxim bracht die binnentikte. Vooral Koen Lubbers was met zijn loopacties in die fase een ware plaag voor de verdediging van ASV, die moeite had om het allemaal bij te benen. Vlak voor de thee werd het 5-1, ditmaal was het Sam Pesselink die van 11 meter mocht aanleggen. Hij stuurde de keeper de verkeerde hoek in en behaalde daarmee zijn 2e ster in het doelpuntenklassement. Die had topscorer Maxim van Straaten al enige tijd geleden behaald, maar ook voor hem de felicitaties: hij behaalde met zijn 2 doelpunten de derde ster.

© Stefan van Vlijmen

In de tweede helft lag het tempo, mede door het warme weer, beduidend lager waardoor ASV het allemaal net wat makkelijker kon bijbenen. Het duurde dan ook een tijdje voordat PH het net aan de andere kant kon laten bollen, maar in de 71e minuut kopte Jeroen Schwarte een voorzet van Hugo Seckel tegen de touwen. Daarna was het de beurt aan onze Abdullah ‘Appie’ Aykutlu die met twee treffers en een assist zijn sterkte invalbeurt bekroonde. Eerst rondde hij zelf een fraaie aanval via de rechterkant af met een heerlijke knal van de rand van het strafschopgebied en daarna legde hij de bal klaar voor Jeroen Schwarte die daarmee ook zijn 2e mocht maken. Ook dit jaar is de magische grens van 100 doelpunten behaald, de eer kwam toe aan Appie die met een fraai wippertje zijn tegenstander omspeelde en de keeper kansloos liet. Na afloop reikte een afgevaardigde van de KNVB de kampioensmedailles uit en werd er wederom een klein feestje gevierd met de aanwezige supporters.

©Stefan van Vlijmen

 

 

Deel dit bericht!

Gerelateerde berichten