Opening Bevermuseum bij scouting ’t Geuzennest Enschede

Opening Bevermuseum bij scouting ’t Geuzennest Enschede
Foto: Michal de Vlugt

ENSCHEDE – Zaterdag was de grote dag voor de Bevers van Scouting ’t Geuzennest. Vol trots stonden er drie kleine waanzinnig goede kunstenaresjes hun werkjes en oude scouting schatten te presenteren aan de Welpen, Scouts en leiding van Scouting ’t Geuzennest.

Wat begon in de museumfabriek om ideeën op te doen en over kunst en geschiedenis te leren, is uitgegroeid tot een geweldige expositie. Er was een rondleiding door het Bevermuseum. Tijdens deze rondleiding was er voor iedereen een lekker glaasje ranja. De Bevers kregen in het bijzijn van belangstelligen hun insigne opgespeld. Scouting ’t Geuzennest geeft kinderen die actief deelnemen aan hun programma vaak een insigne. Dit zijn vaak activiteiten die buiten gedaan worden met o.a. overleven in de natuur, samen avonturen beleven en spelen of lekker gezellig genieten van het kampvuurtje dat ze zelf hebben opgebouwd. Het gaat altijd om samenwerken en met elkaar oplossingen vinden om de wereld meer leefbaar voor elkaar en anderen te maken.

Over ’t Geuzennest
Scouting ’t Geuzennest zet groot in voor het vermaak van alle kinderen. Het maakt niet uit wat je bent en waar je vandaan komt, want onder hun hoede is het alsof het je tweede familie is. Komende jaren verwacht de scouting ook steeds actiever op de kaart te komen te staan, samen te werken met Alifa en sport in West en daarnaast ook te investeren in goede doelen in de wijk.

Ervaring opdoen binnen de scouting?
Elke zaterdag zijn er scoutingbijeenkomsten. Van 10:00 uur tot 12:00 uur ontdekken de vijf- tot zevenjarige Bevers hun wereld  via scouting. ’s Middags van 14:00 uur tot 16:30 uur, volgen de zeven- tot elfjarige Welpen en de elf- tot vijftienjarige Scouts, welke op hun manier de wereld niet alleen ontdekken maar ook leren wie ze zelf zijn en hoe zij kunnen bijdragen aan een betere wereld. Mocht uw kind ook willen kijken bij scouting? Elk kind mag vier keer vrijblijvend komen kijken. Wees welkom aan de Bruggertstraat 44 in Enschede. Voor vragen mag u altijd een e-mail sturen naar geuzennest@gmail.com.

Deel dit bericht!

Gerelateerde berichten