Ook in 2019 volop activiteiten in Regenboogstad Enschede

Ook in 2019 volop activiteiten in Regenboogstad Enschede
Foto: Jasmin Sessler op Pixabay

ENSCHEDE – De gemeente Enschede is een regenboogstad waarin samen wordt gewerkt aan het vergroten van de sociale acceptatie en veiligheid van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transpersonen, mensen met een interseksuele conditie (LHBTI+). Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om ook in 2019 de lokale LHBTI+ organisaties € 45.000 subsidie te geven voor activiteiten in de stad.

Wethouder Kampman: “Enschede is een stad rijk aan diversiteit en als college vinden we het ontzettend belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en zich veilig voelt, ongeacht geslacht, geloof of seksuele oriëntatie of identiteit. Je hebt het recht om te zijn wie je bent, altijd en overal. In Enschede onderstrepen we dat door allerlei mooie en verrassende activiteiten.”

Voorlichting op scholen
In de stad zijn verschillende activiteiten, zoals voorlichting, de regenboogviering en netwerkgroepen die belangrijk zijn voor de empowerment, ontmoeting en zichtbaarheid van LHBTI+’ers. Deze voorzieningen worden in 2019 voortgezet en hiervoor is € 23.000 beschikbaar. Het gaat onder ander om de doelgroepen: LHBTI+’ers met een beperking (Mercury Café), migratieachtergrond (Rainbow MeetUP), transgenders (transgendercafé), senioren (ookZOsoos) en jongeren onder de 18 jaar (Jong&Out). Bovendien wordt de voorlichting op scholen voortgezet. De Regenboogdagen in oktober worden ook gecontinueerd. Dit is dé week waarin er aandacht is voor diversiteit.

Twee thema’s
In 2019 zal daarnaast extra aandacht zijn voor twee thema’s. Deze zijn bepaald door de lokale LHBTI+ organisaties. Er is € 18.000 subsidie verleend voor de thema’s: onderwijs & jongeren en religie & cultuur. Verder gaat er een financiële bijdrage van € 4000 naar diverse activiteiten om de zichtbaarheid van LHBTI+ te versterken, zoals ‘queer nights’ door MIAUW.

Deel dit bericht!

Gerelateerde berichten