Noodverordening na vondst explosieven Kerspelweg Tilligte

Noodverordening na vondst explosieven Kerspelweg Tilligte

TILLIGTE – Burgemeester John Joosten van Dinkelland heeft een noodverordening uitgegeven vanwege de vondst van explosieven aan de Kerspelweg in Tilligte. Ter hoogte van de brug over de Hollandergraven zijn diverse soorten munitie en restanten uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen.

Onlangs visten jongeren munitie uit de Tweede Wereldoorlog uit de beek. Het gaat hierbij waarschijnlijk om een naoorlogse munitiedumping. Dit verklaart ook het beperkte gebied waarop de noodverordening van toepassing is. Het is verboden om het gebied zoals aangegeven op de kaart te betreden vanaf donderdag 16 mei 12.00 uur tot het moment dat de burgemeester bekendmaakt dat het gebied weer is opengesteld.

Het verbod is uitgevaardigd om zoekactiviteiten in de bodem te voorkomen. Tevens wordt hiermee tegengegaan dat gevaarlijke explosieven worden meegenomen.

Totdat het gebied veilig wordt verklaard, mag de Kerspelweg ter hoogte van de brug over de Hollandergraven in Tilligte niet worden betreden. De politie en BOA’s van de gemeente gaan handhaven en optreden tegen iedereen die zich daar niet aan houdt. Overtreding van de noodverordening wordt bestraft.

De gemeente Dinkelland laat binnenkort onderzoek uitvoeren om in te kaart brengen of er nog meer munitie in de omgeving ligt.

Deel dit bericht!

Gerelateerde berichten