22 april 2019

Meiden van Bonhoeffer College Geessinkweg doen mee aan metselchallenge tijdens Girlsday

Meiden van Bonhoeffer College Geessinkweg doen mee aan metselchallenge tijdens Girlsday

ENSCHEDE – Meisjes op jonge leeftijd interesseren voor bèta, techniek en ICT. Met dat doel brachten 37 meiden van Bonhoeffer College locatie Geessinkweg op donderdag 11 april 2019 een bezoek aan een bouwlocatie van TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep in Enschede. Dit bezoek maakte deel uit van de landelijke Girlsday: een initiatief van VHTO voor meiden van 10 tot 15 jaar.

Voorafgaand aan het bouwbezoek kregen de 37 meiden die ochtend eerst op school een interactieve presentatie over Koopmans. Daarbij was aandacht voor het project dat ze gingen bezoeken en hoe belangrijk veiligheid is op een bouwlocatie. Maar ook gaf de presentatie hen een goed beeld van het bedrijf en de vrouwelijke medewerkers die bij Koopmans werken. Meiden denken vaak dat de bouw en techniek saai is, maar de vrouwen bij Koopmans bewijzen dat niets minder waar is!

Metselchallenge
De 37 leerlingen vertrokken daarna op de fiets naar de bouwplaats van het project Lage Bothof in Enschede. Voorzien van veiligheidsschoenen, -hesjes en uiteraard de bouwhelm, kregen zij tijdens een rondleiding letterlijk een indruk wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van woningen. De meiden gingen op de bouwlocatie ook zelf aan de slag. Dat gebeurde tijdens een metselchallenge. In twee groepen streden de meiden tegen elkaar met als doel zo snel mogelijk én zo netjes mogelijk een muurtje te metselen. Uiteraard kregen zij vooraf wel een duidelijke instructie en uitleg van enkele Koopmans-medewerkers die na afloop ook de muurtjes beoordelen.

Girlsday 2019
Niet alleen in Enschede doen meisjes mee met Girlsday. In het hele land openen bèta-, technische, ICT-bedrijven én technische of ICT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. De meisjes kunnen deelnemen aan interessante activiteiten, maken kennis met vrouwelijke medewerkers en leren meer over bèta/technische werkzaamheden. Girlsday laat meisjes de onontdekte wereld van bèta, techniek en ICT van dichtbij beleven! Sinds 2010 organiseert VHTO, het landelijk expertisebureau op het gebied van meisjes/vrouwen en bètawetenschap, techniek en ICT, deze landelijke Girlsday. Het is één van de activiteiten om haar doel – meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en ICT in Nederland – te verwezenlijken.

Gerelateerde berichten