22 april 2019

Inloopbijeenkomst Om de Weede Hasselt op 16 april

Inloopbijeenkomst Om de Weede Hasselt op 16 april

HASSELT – Op dinsdag 16 april is er een inloopbijeenkomst over nieuwbouwwijk Hasselt Om de Weede. Er wordt informatie gegeven over de invulling van de Dedemsvaartlocatie en over de komgrensmaatregel Vaartweg / Ter Wee / Zandvoortweg. Daarnaast kan alvast worden kennisgenomen van de plannen voor De Weede Hoven.

Voor de braakliggende locatie bij de entree van Hasselt Om de Weede is een plan gemaakt voor woningbouw. Uitgangspunt voor de locatie is ‘een stedelijke entree in een dorpse landelijke setting’. De locatie moet herkenning oproepen en allure uitstralen. Er ligt nu een plan om circa twaalf woningen te bouwen. Tijdens de inloop kan het verkavelingsplan worden bekeken en de uitgangspunten.

Komgrensmaatregel
Er ligt een ontwerp voor het verleggen van de bebouwde-komgrens bij Hasselt Om de Weede. Het ontwerp voorziet in het terugbrengen van de snelheid op de Vaartweg, een oversteek voor fietsers en voetgangers alsmede een veiliger kruispunt Ter Wee / Zandvoortweg. De technische uitwerking van het ontwerp ligt ter inzage.

De Weede Hoven
Voor de nieuwe uitbreiding van Hasselt Om de Weede (De Weede Hoven) is een bestemmingsplan in procedure. De verwachting is dat voor de zomervakantie een informatiebijeenkomst over de kaveluitgifte voor vrijstaande en twee-onder-een-kapwoningen wordt georganiseerd. Tijdens de inloopavond staat er een maquette en kunnen belangstellenden zich aanmelden. Zij worden dan de hoogte gehouden van de aanstaande kaveluitgifte. Aanmelden kan ook digitaal via www.zwartewaterland.nl/hoven.

Inloopbijeenkomst
De inloopbijeenkomst is op 16 april tussen 17.00 en 19.00 uur in de hal van het gemeentehuis. Medewerkers van gemeente Zwartewaterland zijn aanwezig voor een toelichting op de plannen en het beantwoorden van vragen.

Gerelateerde berichten