Gemeente Zwolle zoekt invulling voor voormalige politiebureau Luttekestraat

Gemeente Zwolle zoekt invulling voor voormalige politiebureau Luttekestraat
Foto: Luttekestraat 35

ZWOLLE – In hartje Zwolle staat het voormalige politiebureau. De gemeente Zwolle is op zoek naar een definitieve invulling voor het pand aan de Luttekestraat 35 en vraagt marktpartijen een plan te bedenken om deze locatie aantrekkelijk en levendig te maken voor bewoners en bezoekers van de stad.

Het gebouw heeft een markante ligging aan een van de belangrijkste entrees naar de Zwolse binnenstad. Op dit moment maakt het Cibap tijdelijk gebruik van het gebouw. “We willen het voormalige politiebureau voor meerdere jaren verhuren. En zijn op zoek naar een partij met een haalbaar plan dat past bij de ambities om er een levendige, aantrekkelijke en gastvrije locatie van te maken,” aldus René de Heer. “Zowel functie als programmering kunnen het pand grote aantrekkingskracht geven. Ik zou het mooi vinden als het een must visit wordt, waar je als bezoeker graag gezien wilt worden.”

Cultureel kwartier
Door het gebouw aantrekkelijk en toegankelijk te maken voor een breed publiek kan het bijdragen aan de gewenste gastvrije uitstraling, de sfeer en leefbaarheid van de stad en aan de Luttekestraat in het bijzonder. Het voormalige politiebureau ligt middenin het ‘culturele kwartier’. Dit zuidelijk deel van de binnenstad onderscheidt zich ten opzichte van het winkelgebied door de rijke verzameling aan unieke, zelfstandige winkels. Bovendien is de invloed van cultuur hier groot. Bijvoorbeeld in de vorm van De Fundatie, schouwburg Odeon, filmhuis, atelierruimte en het Herman Brood Museum. De nieuwe invulling van het voormalige politiebureau kan de uitstraling van dit culturele kwartier  versterken. Bijvoorbeeld door culturele partijen te verbinden aan de invulling van dit gebouw.

Duurzame invulling
De voorkeur gaat uit naar een plan waarin (ook) kunst en cultuur een plek krijgen, bijvoorbeeld in de vorm van aansprekende en toonaangevende tentoonstellingen, activiteiten en experiences. René de Heer: “We zijn op zoek naar een duurzame invulling. Dit betekent dat een partij gedurende meerdere jaren invulling zal geven aan het voormalige politiebureau.”

Deel dit bericht!

Gerelateerde berichten