Gemeente Twenterand beantwoordt vragen PVV omtrent zorgcowboys

Gemeente Twenterand beantwoordt vragen PVV omtrent zorgcowboys
Foto: Pixabay

VRIEZENVEEN – Zorgcowboys zijn malafide zorgburo’s die te veel geld ontvangen door te veel uren zorg te berekenen, te knoeien met declaraties of PGB-fraude te plegen.

Twenterand selecteert zorgburo’s nadat er een traject voor de cliënt in gang is gezet. Andere gemeenten (bijvoorbeeld Almelo en Hof van Twente) controleren vooraf of de buro’s geen kwade bedoelingen hebben. Dit bespaart geld en persoonlijke stress.

De PVV vindt de manier van werken van de gemeente Twenterand zorgwekkend en heeft daarom vragen gesteld aan Burgemeester en Wethouders. Hierbij vragen ze met ingang van wanneer Twenterand gaat stoppen met hun werkwijze, of de werkwijze misbruik niet in de hand werkt en of het toevallig is dat de eigenaren van bekende zorgcowboys een buitenlandse achternaam hebben.

In haar antwoord aan de PVV-fractie zegt Twenterand niet van plan te zijn om te stoppen met hun werkwijze. Zij vinden de uitspraken van de PVV niet gefundeerd genoeg. Zij geven aan alle zorgverleners op voorhand goed te kunnen beoordelen via speciale modellen. Verder stelt B&W dat ze het geld voor de zorg willen besteden en niet voor dossiervorming en bewijslast aanleggen, waar het geld niet voor bedoeld is. Het grootste deel van de buro’s waarmee men samenwerkt, is te vertrouwen en mag niet de dupe worden van de slechte partijen. Op de vraag van de PVV over de buitenlandse achternamen gaat de gemeente niet in.

Deel dit bericht!

Gerelateerde berichten