22 april 2019

Gaat deze knappe Vriezenveense er met de titel ‘Miss Teen of Overijssel’ vandoor?

Gaat deze knappe Vriezenveense er met de titel ‘Miss Teen of Overijssel’ vandoor?

VRIEZENVEEN – Op 12 mei is de afsluiting van de missverkiezing van Miss Beauty Overijssel in het Theaterhotel in Almelo. Deze dag zal erg belangrijk zijn voor de 16-jarige Kirsten Aalderink, want zij heeft het tot de finale geschopt en hoopt zichzelf binnenkort ‘Miss Teen of Overijssel 2019’ te mogen noemen.

Kirsten deed al eerder modellenwerk en geniet met volle teugen van dit grote avontuur. “Het begon allemaal op zondag 17 februari de casting dag van ‘Miss Teen of Overijssel’, ik werd in September gescout door Bjorn Von Schomberg en Charina Bartels van de organisatie en het leek me erg leuk om mee te doen. Ik gaf me op voor de casting. Tijdens die casting waren er drie rondes: een voorstelronde, een bikinironde en een ronde waarin je vragen in het Engels moet beantwoorden. Uiteindelijk kwam de bekendmaking van de finalisten en toen ik hoorde dat bij de finalisten hoorde, was ik echt super blij! “

Klaarstomen voor de grote dag
Om een goede Miss Teen te kunnen zijn, moeten dames nog een aantal dingen leren. Zo hebben zij trainingsdagen waarin ze leren hoe ze op de catwalk moeten lopen, zichzelf moeten presenteren en zich staande zien te houden tijdens een presentatie over een bepaald onderwerp. Kirsten krijgt veel steun van familie en vrienden, haar moeder en nicht helpen haar om er zo mooi mogelijk uit te zien, zij doen haar make-up.

Hoe ziet zo’n finale er uit?
Tijdens deze finale moet Kirsten een openingsdans doen gevolgd door een voorstelronde waarbij het publiek haar beter leert kennen. Natuurlijk is er ook een bikinironde en een galaronde. “Nu de finale steeds dichter bij komt vind ik het wel spannend maar ik heb er wel heel veel zin in vooral in de galaronde. Ik heb laatst mijn finalejurk uitgezocht en ik kan niet wachten om er in te schitteren in de finale.” Als je nu denkt dat dit alleen maar om uiterlijk gaat heb je het mis. De dames moeten namelijk tijdens de hashtagronde hun mening geven over een bepaald onderwerp. Het is dus een kwestie van ‘beauty and the brains’.

Winst
Voor Kirsten is er al winst. Ze vindt het geweldig om aan zo’n verkiezing mee te doen en het dan zo ver te schoppen. Ze hoopt de jury in te palmen door haar vrolijkheid en haar doorzettingsvermogen te laten zien. Als ze wint mag ze het landelijk opnemen tegen elf winnaressen van de andere provincies. Mocht ze niet winnen, heeft ze in ieder geval een leuke ervaring gehad, en een leuke tijd met de andere kandidaten beleefd.

Gerelateerde berichten