22 april 2019

Cosmos Sterrenwacht met programma voor de meivakantie

Cosmos Sterrenwacht met programma voor de meivakantie
Foto: Cosmos Sterrenwacht

LATTROP – De Cosmos Sterrenwacht in Lattrop heeft in de meivakantie een speciaal programma voor jong en oud. De meivakantie valt in de periode zaterdag 20 april t/m zondag 5 mei.

Overdag turen naar de sterrenhemel, kan dat? Ja, dat kan in Lattrop. Zelfs als het buiten stormt en de regen met bakken uit de lucht valt, kan in de sterrenwacht worden gekeken naar de sterrenhemel. Dat gebeurt in het indrukwekkende planetarium. Tijdens een boeiende voorstelling van ongeveer een half uur wordt op zoek gegaan naar de sterrenbeelden die deze maand te zien zijn. Ook de planeten komen voorbij en de maan. De sterrenbeelden die in deze periode van het jaar aan de hemel staan, zijn te zien tegen het dakgewelf van het planetarium.

Maan, sterren en planeten
In de grote filmzaal wordt een duik genomen het verre heelal in. Door middel van een prachtige presentatie, of een leuke film, wordt een bezoek gebracht aan het zonnestelsel. Met raketten wordt virtueel naar verre nevels en sterrenhopen gevlogen. Er wordt nagegaan of er elders in het heelal mogelijk leven bestaat.

Naar de zon kijken
De sterrenwacht heeft een mega-grote telescoop. Die staat in het observatorium. Het computergestuurde instrument is het toppunt van techniek. Met een andere, speciale telescoop is het mogelijk naar de zon te kijken, iets wat normaliter zeer gevaarlijk is voor de ogen. Hiermee zijn zonnevlekken gemakkelijk en veilig te zien, indien ze momenteel op de zon aanwezig zijn.

Ook bij bewolkt weer
Mocht het bewolkt zijn, dan is dat geen probleem. De sterrenwacht is ook bij slecht weer een prachtig uitje.

Sterrenkijkavonden
Op zaterdagavond 20 en 27 april en 4 mei zijn er sterrenkijkavonden.

Openingstijden en meer informatie staan op de website www.cosmossterrenwacht.nl.

Gerelateerde berichten